Varsa tulee tunnistaa viimeistään 12 kuukauden kuluessa syntymästä ja joka tapauksessa ennen syntymätilalta lähtöä, paitsi jos lähtö tapahtuu emäänsä seuraavana varsana (varsa sekä emä muuttava samaan aikaan samaan paikkaan).

Yli 12 kuukauden ikäisille varsoille, jotka rekisteröidään ensimmäistä kertaa, langetetaan teuraskielto rekisteröinnin yhteydessä.

Varsan rekisteröintiä varten on oma kaavake lomake-sivulla.

Varsan ensirekisteröinti syntymävuoden loppuun mennessä:

110€ sis. rekisteröinti, hevospassi + DNA testi

Varsan ensirekisteröinti syntymävuoden jälkeen: 170€ sis.
rekisteröinti, hevospassi + DNA testi

Kasvattaja tilaa rekisteröintiä varten eläinlääkärin / paikallisen hevosjalostusliiton / irlannincob-kantakirjan tunnistajan. Tunnistaja tekee tunnistuspiirustuksen, siruttaa (mikrosirun paikka tulee selkeästi merkitä tunnistuspiirrokseen punaisella M-kirjaimella) ja ottaa jouhinäytteen dna:ta varten. Jouhet laitetaan suljettavaan muovipussiin (esim.minigrip) ja pussiin kirjoitetaan varsan nimi sekä liimataan mikrosirutarra.

Suomen Irlannincob-kantakirjan tunnistajat:

Heidi Savela 050-5420248

Maria Mäntykoski 050-4024889

Mia Kvick 045-1276547

Kantakirja hyväksyy ainoastaan alkuperäkantakirjan hyväksymän tunnistuslomakkeen. Tunnistuslomakkeesta tulee suora kopio passiin, joten siihen ei saa tehdä ylimääräisiä merkintöjä.

Tunnistuksen jälkeen toimitetaan kantakirjan rekisteröijälle seuraavat asiakirjat:

• tunnistajan täyttämä tunnistuslomake
  • syntymäilmoitus
  • astutustodistus
  • jouhinäyte
  • mikrosirun tarrat

Mikäli varsalla on suku tai toinen vanhemmista tuntematon,
esim. kohtutuonti, tulee tunnistamisen lisäksi tehdä rotutarkastus, jossa tarkistetaan varsan rotutyypin olevan riittävä irlannincobiksi. Tällaisessa tapauksessa ota yhteyttä rotutarkastajiimme:

Heidi Savela havienta@gmail.com

Kristiina Parkkila kristiina.parkkila@pp.inet.fi